Odrůdová vína

Jeden sud Sauvignon BEZ

Sauvignon BEZ Jeden sud

Jeden sud představuje unikátní řadu našich vín zajímavých svou individualitou. Tato vína jsou připravena z vybraných partií hroznů, jejichž mošt a následné víno z něj je vinifikováno v malém dubovém sudu. Jedná se pouze o jeden sud, a proto vzniká víno limitované partie. Výběrová vyzrálost, přirozený proces výroby s autochtonními kvasinkami, mikrovinařská filosofie přípravy vína a trpělivost – to jsou faktory, které podporují mnohovrstevnatost a ušlechtilost těchto vín.

Setkáváte se Sauvignonem 2018, jehož vyzrálé a stoprocentně zdravé bobule nás vybídly, abychom vytvořili víno s delší macerací na slupkách. V sudu z francouzského dubu o objemu 666 litrů jsme nechali samovolně kvasit a macerovat bobule. Následně zrát na kvasnicích, vše po dobu 11 měsíců. Poté jsme scedili samotok a přidali stejné množství stejného vína z akátového sudu. Bez přídavku čehokoliv. Barva starého zlata poukazuje na vyzrálost a zpracování hroznů. Ve vůni můžete nalézt měkkou hrušku Williams, přezrálý ananas, med, nugát, sušený květ bezu nebo vlhkou slámu. Po chvíli se objeví zeleninové aroma grilované papriky a rajčete a kořenitost badyánu. Chuť je vysušující, po sladkohořkém taninu připomínající senchu a zároveň se projevuje kyselou bylinností, pocházející z akátového dřeva. Užijte si jej s těmi nejlepšími přáteli.

Zatřídění

Ročník: 2018
Odrůda: Sauvignon
Jakostní třída: Moravské zemské víno, bílé suché
bez přidané síry, nečiřeno, nefiltrováno
Obs. alkoholu | cukru | kyselin 13,5 % | 0,1 g/l | 6 g/l
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Horní Bojanovice
Viniční trať: Stará Hora (pěstitel Vladislav Šlancar)

Způsob podávání

  • Podávání 13–17 °C
  • Snoubení Vhodné ke krbu
  • Archivace 15 let

Doporučujeme otevřít a meditovat v křesle u zapáleného krbu.