Odrůdová vína

Jeden sud Sauvignon BEZ

Jeden sud Sauvignon BEZ

Jeden sud představuje unikátní řadu našich vín zajímavých svou individualitou. Tato vína jsou připravena z vybraných partií hroznů, jejichž mošt a následné víno z něj je vinifikováno v malém dubovém sudu. Jedná se pouze o jeden sud, a proto vzniká víno limitované partie. Výběrová vyzrálost, přirozený proces výroby s autochtonními kvasinkami, mikrovinařská filosofie přípravy vína a trpělivost – to jsou faktory, které podporují mnohovrstevnatost a ušlechtilost těchto vín.

Na jeho výrobu jsme použili prvotřídní surovinu z excelentního ročníku 2015. Využili jsme k tomu sud z francouzského dubu o objemu 666 litrů, pomleli do něj bobule a nechali samovolně kvasit, odbourávat a mikrooxidovat po dobu 11 měsíců, bez přídavku oxidu siřičitého. Poté byl scezen samotok a nalahvován, opět bez přídavků čehokoliv. Dostává se vám do rukou víno, které je vyrobeno technologií, jež se používala před několika tisíci let. Vychutnejte si jeho bohatou chuť a komplexní aromatiku. Ve vůni můžete cítit pomerančovou kůru, plod mochyně, med, sušený květ bezu nebo bílý rybíz. Chuť je vysušující, po sladkohořkém taninu z dubového dřeva, peciček a slupek, připomíná cascaru. Je kořenitá jako bílý pepř, ale zároveň šťavnatá jako angrešt. Užijte si jej s těmi nejlepšími přáteli.

Kde víno koupit? Ceník

Zatřídění

Ročník: 2015
Odrůda: Sauvignon
Jakostní třída: Moravské zemské víno, bílé suché
bez přidané síry, nečiřeno, nefiltrováno
Obs. alkoholu | cukru | kyselin 14,5 % | 0,2 g/l | 5,6 g/l
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Horní Bojanovice
Viniční trať: Stará Hora (pěstitel Vladislav Šlancar)

Způsob podávání

Vhodné ke krbu Archivace 15 let Podávání při 13-17 °C

Doporučujeme otevřít a meditovat v křesle u zapáleného krbu.