Vína cuvée

Karmazín

Karmazín

Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Tato má v cuvée většinové zastoupení. Komplexnost vína je doplněna odrůdou Svatovavřinecké a minoritně také Modrým Portugalem. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní, jemná, rubínová barva, vůně zralého peckového ovoce a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí a tónem dubového dřeva. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost, kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů pomalu se uvolňujících při zrání ve starých dubových sudech. Vychutnejte si toto víno ke kořenitým úpravám vepřového nebo samostatně po stolování. Vhodné je také ke zvěřině nebo jako meditativní víno pro náročné. Při přípravě vína nebyla použita filtrace, proto jej doporučujeme předem dekantovat ze sedimentu a podávat až po několika hodinách, když se víno trochu „nadýchne“.

Kde víno koupit? Ceník

Zatřídění

Ročník: 2013
Odrůda: Frankovka, Svatovavřinecké a Modrý Portugal
Jakostní třída: Moravské zemské víno, suché červené
Obs. alkoholu | cukru | kyselin 12 % | 0,8 g/l | 5,8 g/l
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Němčičky
Vinařská obec: Bočky, Novosády

Způsob podávání

Vhodný k vepřovému Archivace 2-8 let Podávání při 14 °C

Vychutnejte si toto víno samostatně po stolování nebo ke kořenitým úpravám vepřového. Vhodné je také ke zvěřině nebo jako meditativní víno pro náročné. Doporučujeme minimálně 2 hodiny předem dekantovat.