Likérová vína

Mistelle de Muscat Juveano

Zlatá medaile AWC Vienna 2011 Prague regional Champion 2011 Stříbrná medaile národní soutěž vín 2011

Mistelle de Muscat Juveano

Víno je připraveno speciální metodou fortifikace kvasicího moštu jemným uleželým destilátem. V intenzivním muškátovém aroma proto můžete cítit prvky primární ovocnosti ve formě přezrálých nektarinek, hroznů a angreštu, ale také sekundární aroma, které vínu dodává na komplexnosti. Kulatost vínu poskytuje přírodní hroznový cukr, který zůstal zachovaný po zastavení kvašení. Do rukou se vám dostává likérové víno vyrobené neobyčejně reduktivními technologiemi a je proto na kategorii fortifikovaných vín netradičně svěží. Z tohoto důvodu je velmi atraktivní a tím pádem také pravidelně ceněno na mezinárodních soutěžích.

Kde víno koupit? Ceník

Zatřídění

Ročník: 2013
Odrůda: Cuvée Muškát moravský
Jakostní třída: Jakostní likérové víno
Obs. alkoholu | cukru | kyselin 15 % | 112 g/l | 4,6 g/l
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Němčičky
Viniční trať: Růžený

Způsob podávání

Podávání při 8 °C Vhodný k dezertům

Vzhledem k čistému intenzivnímu aroma možno konzumovat od 8 do 16 °C, vychlazené jako aperitiv.

Ideální po pestré večeři jako doprovod čerstvého ovoce, vanilkových nebo ořechových dezertů, kdy výborně poslouží k navození bezstarostné atmosféry.