Likérová vína
Získaná ocenění
Solera Mistelle de Muscat
Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího moštu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín. Víno následně dlouhodobě vyzrává v malých dubových sudech, čímž získává velmi zralý a ušlechtilý rancio charakter. Barva vína přechází do zlatavé až jantarové, aroma připomíná med, datle, rozinky a sušené meruňky. Chuť je velmi bohatá s dlouhou přetrvávajícím ořechovým vjemem. Po několikaletém zrání dochází ke kupážování ročníků po získání nevšední harmonie chuťových vjemů. Toto víno je ideální kombinací k vaječným nebo ořechovým dezertům.
Zatřídění
Odrůda: | Cuvée Muškát moravský |
---|---|
Ročník: | 2008, 2009, 2011, 2014 |
Jakostní třída: | Likérové víno |
Obs. alkoholu | cukru | kyselin | 16 % | 95 g/l | 5,1 g/l |
Vinařská oblast: | Morava |
Vinařská podoblast: | Velkopavlovická |
Způsob podávání
- Podávání 8 °C
- Snoubení
- Archivace 5–20 let
Vychlazené na 8 °C podávejte jako aperitiv, při 14 °C jako digestiv. Toto víno je ideální kombinací k vaječným nebo ořechovým dezertům.