Odrůdová vína
Neuburské v poslední době z našich vinic ustupuje. Zajímavá odrůda ovšem při použití tradičních technologií a delším zrání překvapí svým noblesním charakterem. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly vypěstovány v trati Nová Hora. Příprava vína probíhala maximálně přirozenou cestou pomocí autochtonních kvasinek a delšího ležení vína na kvasnicích v novém nevypalovaném sudu ze slavonského dubu. Právě proto víno vyniká bohatým aroma pečeného banánu, vanilky a kompotovaných broskví. Vůně vína je velmi intenzivní. Chuť je lehká, s výraznou, ovšem příjemnou kyselinkou. V kombinaci s dubovým a biskvitovým aroma prodlužuje perzistenci.
Zatřídění
Ročník: | 2014 |
---|---|
Odrůda: | Neuburské |
Jakostní třída: | Moravské zemské víno, bílé suché |
Obs. alkoholu | cukru | kyselin | 11,5 % | 2,7 g/l | 6,7 g/l |
Vinařská oblast: | Morava |
Vinařská podoblast: | Velkopavlovická |
Vinařská obec: | Němčičky |
Viniční trať: | Nové hory |
Způsob podávání
Doporučujeme porovnat s Neuburským vyrobeným roku 2012 z trati Stará hora.