Likérová vína

Mistelle de Muscat Juveano

Zlatá medaile AWC Vienna 2011 Prague regional Champion 2011 Stříbrná medaile národní soutěž vín 2011

Mistelle de Muscat Juveano noble liquer wine

Víno je připraveno speciální metodou fortifikace kvasicího moštu jemným uleželým destilátem. V intenzivním muškátovém aroma proto můžete cítit prvky primární ovocnosti ve formě přezrálých angreštu, bílých broskví a medu, ale také sekundární aroma, které vínu dodává na komplexnosti. Kulatost vínu poskytuje přírodní hroznový cukr, který zůstal zachovaný po zastavení kvašení. Do rukou se vám dostává likérové víno vyrobené neobyčejně reduktivními technologiemi a je proto na kategorii fortifikovaných vín netradičně svěží.

Kde víno koupit? Ceník

Zatřídění

Ročník: 2019
Odrůda: Cuvée Muškát moravský
Jakostní třída: Jakostní likérové víno
Obs. alkoholu | cukru | kyselin 15,5 % | 100 g/l | 4 g/l
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická

Způsob podávání

  • Podávání 8–16 °C
  • Snoubení Dezert

Do gastronomie se tedy výborně hodí jako ušlechtilé aperitivní víno.